3 Ocak 2010 Pazar

Benim Özgüven Bildirgem


Benim özgüven bildirgem

Ben kendimim. Ve bundan mutluyum
Tüm dünyada benim gibi hiç kimse yok.
Bazı yönleri bana benzeyenler var. Fakat hiç kimse tüm yönleriyle benim gibi değil. Dolayısıyla bende varlık bulan her şey sadece bana özgü.
Benimle ilgili her şey benim; vücudum ve onu oluşturan her şey, zihnim ve onu oluşturan tüm düşünce ve fikirler, gözlerim ve onun ifade ettiği tüm görüntüler, duygularım ve onlar her neyse; öfke, neşe, kaygı, sevgi, hayal kırıklığı, heyecan.... Ağzım ve oradan çıkan her sözcük; nazik, yumuşak, kaba, doğru, yanlış..... Sesim, yüksek ya da alçak.... ve tüm davranışlarım; başkalarına ya da kendime karşı.
Kendi hayallerim, rüyalarım, umutlarım, korkularım, tüm zaferlerim ve başarılarım benim, tıpkı tüm hatalarım gibi.
Çünkü beni oluşturan tüm parçalar benim. Ben kendimle tamamen yüzleşebilirim ve böyle yaparak beni oluşturan tüm parçaları sevip, onlarla dost olup, dostça yaşayabilirim ve böylece benim için önemli şeylere ulaşmak üzere, bir bütün olarak amaçlarımı gerçekleştirebilirim.
Kendi kendimi şaşırtan bazı yönlerim olduğunu biliyorum. Ve bildiğim başka yönlerim de var. Fakat kendimle dost olduğum ve kendimi sevdiğim sürece, beni şaşırtan bu yönlerin üzerine cesaret ve umutla gidip çözebileceğimi biliyorum.
İnsanlara nasıl görünürsem görüneyim.
Ne söylersem, ne yaparsam yapayım, herhangi bir anda ne düşünürsem ne hissedersem hissedeyim, hepsi benim.
Bu bana özgü.
Ne yaptığıma, ne düşündüğüme, ne hissettiğime baktığımda bazı yönlerim uyumsuz olabilir ve ben bunları çıkarıp uyduğuna emin olduklarımla yola devam edebilirim.
Görebilir, duyabilir, hissedebilir, düşünebilir, söyleyebilir ve yapabilirim. Benim dışımdaki insanlarla, anlamlı ilişkiler kurabilecek, onlara yakın olabilecek birikimim var.
Ben kendimim ve bundan mutluyum..

Virginia Satir
Aile Trapisti

1 yorum:

  1. Hocam çocuklarımızın eğitim ve öğretimle ilgili geleceği hakkında o kadar geniş ve güzel bilgiler sunmuşsunuz ki adeta çalışma ve kazanma kurallarını elimizin altında bulduk. Bizim gençliğimizde böyle aydınlatmalar, bilgilendirmeler, yön verenlerimiz yoktu. Hem okuldan kalan zamanlarımızı hep ailemizin işlerinde yardım etmekle geçerdi. Adeta işten kurtulsakta derse çalışsak diye derse çalışmayı özlerdik. İnşaallah zamanımızın gençliği zamanın kıymetini bilirde derslerine devamlı ve düzenli çalışarak başarıya ulaşır. Tabi bu başarıda sizinde bir tuzunuz olur. Devamlı ve düzenli çalışan mutlaka başarılı olur temennisiyle, sizlerede emkelerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İBRAHİM ANKARALI

    YanıtlaSil